6 tips voor het werven en behouden van onderwijspersoneel

Het aantrekken en behouden van geschikt onderwijspersoneel is een uitdaging waar veel onderwijsinstellingen mee te maken hebben. Het lerarentekort is enorm en er is een enorm aanbod vacatures. Hoe zorg jij nou dat je geschikt personeel vindt? En misschien nog wel belangrijker: hoe kan je ervoor zorgen dat ze voor de lange termijn bij jouw onderwijsinstelling blijven werken.

Stap 1: Ken je onderwijsinstelling

Voordat je begint met het wervingsproces, is het belangrijk om te weten wie je als onderwijsinstelling bent en waar je voor staat. Wat maakt jou uniek? Wat zijn jouw kernwaarden? Als je eenmaal je identiteit en sterke punten kent, kun je gerichter op zoek gaan naar het juiste personeel dat bij je cultuur past.

Stap 2: Een heldere vacature

Een onderwijs vacature moet duidelijk zijn. Iemand wil weten waaraan hij/zij begint. Het is belangrijk dat het voor geschikte kandidaten duidelijk is wat er van ze wordt verwacht. Zorg dus dat je dit goed voor ogen hebt.

Stap 3: Zorg voor een warm welkom

Het aantrekken van onderwijstalent is één ding, maar het behouden van dat talent is een andere uitdaging. Een warm welkom en een goede introductieperiode zijn essentieel om nieuwe medewerkers zich gewaardeerd en thuis te laten voelen. Geef ze de ondersteuning die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.

Stap 4: Bied kansen voor ontwikkeling

Onderwijspersoneel is vaak op zoek naar kansen om zich verder te ontwikkelen in hun carrière. Bied daarom mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, zoals trainingen, workshops en coaching. Investeer in hun groei en zij zullen jouw instelling als een waardevolle werkplek zien. Wij hebben speciaal hiervoor onze service training en coaching ontwikkeld.

Stap 5: Waardering en erkenning

Iedereen houdt van een schouderklopje en onderwijspersoneel is daarop geen uitzondering. Toon je waardering en erkenning voor het harde werk dat ze verrichten. Een simpele ‘dank je wel’ kan al veel betekenen. En vergeet niet om successen te vieren, groot en klein!

Stap 6: Flexibiliteit en werk-privé balans

Flexibiliteit en een goede werk-privé balans zijn belangrijke aspecten voor veel onderwijspersoneel. Probeer daar waar mogelijk tegemoet te komen aan hun behoeften. Een goede balans tussen werk en privé draagt bij aan tevreden en gemotiveerde medewerkers.

Zes stappen om succesvol onderwijspersoneel aan te trekken en te behouden! Onderwijs Recruitment staat klaar om jullie te ondersteunen bij het vinden van het juiste talent dat bij jullie instelling past. Samen zorgen we ervoor dat jullie onderwijsinstelling floreert en jullie leerlingen de best mogelijke leerervaring krijgen!

Meer weten of eens vrijblijvend een gesprek? Leuk! Neem gerust contact op, we maken graag kennis.