Detacheren met Onderwijs Recruitment

Ben jij op zoek naar de perfecte match tussen jouw school en de juiste onderwijsprofessional? Onderwijs Recruitment kan helpen! Als gespecialiseerd recruitmentbureau hebben wij jarenlange ervaring in het detacheren van onderwijsprofessionals in het onderwijs.
Wij begrijpen als geen ander dat werkplezier en -geluk erg belangrijk zijn en dat een goede match tussen de school en de professional daarbij essentieel is. Door ons uitgebreide netwerk van onderwijsprofessionals, zijn wij in staat om snel en efficiënt de beste kandidaten te selecteren voor jouw onderwijsinstelling.
Het detacheren van onderwijsprofessionals via Onderwijs Recruitment heeft veel voordelen. Zo heeft de school geen administratieve lasten en geen omkijken naar de salarisadministratie. Wij nemen dit namelijk volledig uit handen.

contact person image
Susan Perrier
Senior recruiter
Onderwijs Recruitment

Hoe ondersteunt Onderwijs Recruitment?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het detacheren van personeel via Onderwijs Recruitment voor onderwijsinstellingen. Hieronder vindt je enkele belangrijke voordelen:

 • Ontzorging: Onderwijs Recruitment neemt het volledige werving- en selectieproces uit handen, waardoor onderwijsinstellingen zich kunnen richten op hun kerntaken. Dit bespaart tijd en kosten die anders zouden worden besteed aan het zoeken naar geschikt personeel.
 • Kwaliteit: Onderwijs Recruitment heeft een uitgebreid netwerk met onderwijsprofessionals. Hierdoor kan Onderwijs Recruitment snel en efficiënt de beste kandidaten selecteren die voldoen aan jouw specifieke behoeften.
 • Flexibiliteit: Detachering via Onderwijs Recruitment biedt onderwijsinstellingen flexibiliteit bij het invullen van tijdelijke vacatures, vervanging bij ziekte of verlof en het uitvoeren van projecten. Dit betekent dat onderwijsinstellingen alleen personeel inzetten wanneer dat nodig is, zonder vast te zitten aan langdurige arbeidscontracten.
 • Administratieve verlichting: Onderwijs Recruitment neemt alle administratieve en juridische zaken rondom het personeel uit handen, zoals de salarisadministratie, de arbeidscontracten en de verzekeringen. Dit bespaart de onderwijsinstelling tijd en geld en minimaliseert het risico op fouten.

Detacheren via Onderwijs Recruitment biedt jou een efficiënte en flexibele oplossing om snel en professioneel gekwalificeerd personeel te vinden, zonder administratieve lasten en tegen lagere kosten dan bij een vast dienstverband.

Het proces tot jouw personeel

Onderwijs Recruitment biedt volledige ondersteuning bij het vinden en detacheren van onderwijsprofessionals. Door onze expertise en persoonlijke aanpak zorgen we voor een duurzame match en samenwerking tussen kandidaten en opdrachtgevers.

1/4

Stap 1

Intake en werving

In het intakegesprek met de onderwijsinstelling bespreken we de specifieke behoeften en wensen van de onderwijsinstelling. Op basis daarvan stellen we een profiel op van de ideale kandidaat. We starten met het werven van geschikte kandidaten, onder meer via ons uitgebreide netwerk en onze database.

2/4

Stap 2

Selectie en screening

We voeren uitgebreide gesprekken met de kandidaten en screenen hun werkervaring en referenties. Hierdoor kunnen we een duidelijk beeld krijgen van hun vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid en bepalen of zij voldoen aan het profiel dat we hebben opgesteld en de cultuur van de school.

3/4

Stap 3

Voorstel en plaatsing

Op basis van onze selectie stellen we één of meerdere kandidaten voor aan de onderwijsinstelling. Jullie kunnen dan zelf kiezen welke kandidaat het beste past bij jouw organisatie. Als de keuze is gemaakt, stellen we een contract op en zorgen we voor de plaatsing van de kandidaat bij de onderwijsinstelling.

4/4

Stap 4

Begeleiding en ondersteuning

Gedurende de detachering blijft Onderwijs Recruitment betrokken bij de onderwijsprofessional en de onderwijsinstelling. We blijven in contact om ervoor te zorgen dat de detachering soepel verloopt, dat eventuele problemen snel worden opgelost en natuurlijk om successen te vieren!

Afstudeerders

Afstudeerders hebben hun studie (bijna) afgerond en zijn op zoek naar een baan om hun carrière te starten. Zij hebben behoefte aan begeleiding en ondersteuning tijdens hun zoektocht naar een baan. Daarnaast willen zij graag duidelijkheid over onder andere het type baan, werkgever, de cultuur, vereiste vaardigheden, salaris, arbeidsvoorwaarden, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden.

Onderwijs Recruitment helpt afstudeerders bij het vinden van geschikte vacatures, het opstellen van een cv en sollicitatiebrief en het voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Kortom, Onderwijs Recruitment kan afstudeerders helpen tijdens hun zoektocht naar een baan in het onderwijs.

Zij-instromers

Zij-instromers zijn mensen die vanuit een andere sector overstappen naar het onderwijs om daar een nieuwe carrière te starten. Deze groep heeft vaak behoefte aan begeleiding en ondersteuning tijdens hun overstap naar het onderwijsveld en het sollicitatieproces.

Onderwijs Recruitment kan hen helpen bij het vinden van geschikte vacatures en het sollicitatieproces, dankzij het uitgebreide netwerk van scholen en onderwijsinstellingen. Daarnaast kan Onderwijs Recruitment ook ondersteuning bieden bij opleiding en advies geven over hoe zij-instromers zich het beste kunnen voorbereiden op werken in het onderwijs.

Stille reserves

Stille reserves zijn mensen die al werkzaam waren in het onderwijs, maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dit kunnen bijvoorbeeld gepensioneerde docenten zijn. Zij hebben behoefte aan informatie over beschikbare vacatures, functie-eisen en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs en willen weten hoe ze zich het beste kunnen presenteren in hun sollicitatie.

Onderwijs Recruitment ondersteunt stille reserves door het vinden van geschikte vacatures, het maken van de vertaalslag tussen de stille reserve en moderne onderwijsinstelling en het bieden van begeleiding tijdens het sollicitatieproces.

Baanzoekenden

Baanzoekenden in het onderwijs hebben behoefte aan informatie over beschikbare vacatures, functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en loopbaanmogelijkheden. Zij zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Ze willen weten welke scholen bij hun interesses en kwalificaties passen en hoe ze zich het beste kunnen presenteren in hun sollicitatie.

Onderwijs Recruitment ondersteunt baanzoekenden door het vinden van geschikte vacatures en het bieden van begeleiding tijdens het sollicitatieproces, met een uitgebreid netwerk van scholen en onderwijsinstellingen en advies over cv’s en sollicitatiebrieven.

Vragen of aanmelden?

Tammy Reurslag

Vestigingsmanager

Stel vragen aan Tammy Reurslag of meld je nu aan

Contact

Samenwerken met Onderwijs Recruitment

Duidelijkheid voor alle partijen

" Samenwerking met Onderwijs Recruitment zorgt voor duidelijkheid voor alle partijen! ”

Lucia
Na pensionering terug het onderwijs in

" Na mijn pensionering terug het onderwijs in! ”

Jan
De deur staat altijd open!

" De deur staat altijd open! ”

Maartje
Dewi: Naast je studie aan het werk in het onderwijs

" Naast je studie al aan het werk in het onderwijs! ”

Dewi

" Tammy keek naar mij als persoon, niet als een nummertje ”

Rianne
Regelmatig contact

" We hebben nog regelmatig contact, ook na plaatsing! ”

Marjolijn

FAQ

Vragen?

Hoe kan Onderwijs Recruitment mij helpen met het vinden van een baan met minder werkdruk?

Onderwijs Recruitment kan je op verschillende manieren helpen met het vinden van een baan met minder werkdruk:

 • We bespreken je wensen en ambities en zoeken samen naar een baan die past bij jouw profiel.
 • We hebben een groot aanbod van vacatures in het basisonderwijs, variërend van fulltime tot parttime functies.
 • We kennen de cultuur en behoeften van verschillende scholen, waardoor we je gerichter kunnen adviseren.
 • We stellen je in contact met de juiste mensen, waardoor je sneller de baan vindt die bij jou past.

Hoe kan ik meer tijd creëren voor lesvoorbereiding en -ontwikkeling?

Er zijn verschillende manieren om meer tijd te creëren voor lesvoorbereiding en -ontwikkeling:

 • Maak gebruik van digitale tools die je kunnen helpen met lesvoorbereiding en -ontwikkeling.
 • Deel lesmaterialen met collega’s.
 • Plan je lessen efficiënt.
 • Maak gebruik van studiedagen en workshops om je te verdiepen in nieuwe lesmethoden.
 • Zorg voor een goede balans tussen werk en privé.

Wat kan ik doen als ik te veel lesgevende taken heb?

Als je te veel lesgevende taken hebt, kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Praat met je schoolleiding over je werkdruk.
 • Vraag om ondersteuning van collega’s.
 • Maak gebruik van digitale tools die je kunnen helpen met lesvoorbereiding en -ontwikkeling.
 • Stel prioriteiten en focus je op de taken die het belangrijkst zijn.
 • Leer nee zeggen tegen extra taken die je niet kunt of wilt doen.

Welke oplossingen biedt Onderwijs Recruitment voor werkdrukproblemen?

Onderwijs Recruitment biedt verschillende oplossingen voor werkdrukproblemen, waaronder:

 • Persoonlijke coaching: We helpen je met het ontwikkelen van timemanagementvaardigheden, stressreductietechnieken en andere coping-mechanismen.
 • Loopbaanbegeleiding: We bespreken jouw carrièrewensen en helpen je de juiste stappen te zetten om je doelen te bereiken.
 • Interim-opdrachten: We kunnen je helpen met het vinden van tijdelijke opdrachten die je meer flexibiliteit en afwisseling bieden.
 • Vaste banen: We hebben een groot aanbod van vaste banen in het basisonderwijs, variërend van fulltime tot parttime functies.

Biedt Onderwijs Recruitment loopbaancoaching aan voor onderwijspersoneel?

Ja, Onderwijs Recruitment biedt persoonlijke loopbaancoaching aan voor onderwijspersoneel dat van baan wil wisselen en nog niet precies weet welke richting ze willen opgaan binnen het onderwijs. Onze ervaren coaches helpen je om je talenten, interesses en doelen te ontdekken en te vertalen naar een passende carrière in het onderwijs. We bieden passende begeleiding zodat jij volledig tot je recht komt en succesvol kan groeien in je nieuwe functie.

Wat ons onderscheidt

Samenwerken met Onderwijs Recruitment biedt een aantal unieke voordelen:

check

Altijd persoonlijk contact

Altijd contact met jouw consultant
check

Voor en door onderwijsprofessionals

Wij spreken de taal van het onderwijs
check

Coaching en advies op maat

Wij bieden een complete oplossing