Welke stappen kan ik als net afgestudeerd onderwijspersoneel nemen om te solliciteren?

Onderwijs Recruitment ondersteunt jou als afgestudeerd onderwijspersoneel met de volgende stappen om zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken in het onderwijs:

  1. Onderzoek de school: Verzamel zoveel mogelijk informatie over de school waar je solliciteert. Bekijk de website, sociale media-accounts en eventuele nieuwsartikelen om een goed beeld te krijgen van de missie, visie en waarden van de school.
  2. Ken het curriculum: Bestudeer het curriculum van de school en zorg ervoor dat je bekend bent met de lesmethoden en -materialen die worden gebruikt. Dit toont aan dat je geïnteresseerd en goed voorbereid bent.
  3. Denk na over je onderwijsfilosofie: Reflecteer op je persoonlijke onderwijsfilosofie en bedenk concrete voorbeelden die je kunt delen tijdens het sollicitatiegesprek. Bespreek hoe je deze filosofie in de praktijk brengt en hoe je studenten motiveert en betrekt.
  4. Bereid voorbeeldlessen voor: In sommige gevallen kan het gevraagd worden om een voorbeeldles voor te bereiden en te geven tijdens het sollicitatieproces. Kies een onderwerp waarin je uitblinkt en ontwikkel een lesplan dat laat zien hoe je je lesgeven benadert.