Het belang van later selecteren in het onderwijs

later selecteren in het onderwijs

Als Onderwijs Recruitment zijn we altijd bezig met het vinden van de juiste match tussen onderwijsprofessionals en scholen. Maar er is iets wat ons, en vele onderwijsprofessionals met ons, de laatste tijd extra bezighoudt: het schooladvies. Daarom willen we het met jullie hebben over het recente pleidooi van de PO-Raad voor later selecteren in het onderwijs. Samen met dit advies ook beter differentiëren in het onderwijs.

Hoe het nu werkt

Oké, laten we eerst even de situatie schetsen. Momenteel worden kinderen al op vrij jonge leeftijd (rond de 11 à 12 jaar) ingedeeld voor een bepaald niveau in het voortgezet onderwijs. Maar hier zit ‘m de crux: dit vroege selectiemoment kan negatieve gevolgen hebben, vooral voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben om te bloeien of die uit een minder gunstige sociaaleconomische omgeving komen. Niet echt eerlijk, toch?

Wat nu?

Daarom pleit de PO-Raad voor een andere aanpak. Ze willen het selectiemoment uitstellen en alle leerlingen meer tijd geven om te ontdekken waar ze écht goed in zijn. Hoe? Door bijvoorbeeld een brede driejarige brugklas in te voeren. Dat klinkt als een goed idee, vinden wij! In Alkmaar is er al een samenwerking tussen het primair en voorgezet onderwijs om dit te testen. Weet jij nog voorbeelden waar dit nu al gebeurt?

Daarnaast willen ze ook één aanbod voor brede talentontwikkeling voor alle kinderen van 4 tot 20 jaar. Geen gedoe meer met verschillende regelingen en subsidies, maar gewoon één duidelijk plan waar alle kinderen van kunnen profiteren. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Waarom vertellen we dit?

Dus, waarom vertellen we jullie dit allemaal? Omdat we geloven dat een eerlijker onderwijssysteem niet alleen goed is voor de kinderen, maar ook voor jullie, de leerkrachten, onderwijsondersteuning en schooldirectie. Als het onderwijs inclusiever wordt, hebben we meer diverse en gemotiveerde leerlingen én dus collega’s. En dat is precies waar we bij Onderwijs Recruitment naar streven!

Zin om hier eens over te sparren? Neem contact op, we maken graag kennis!