Het groeiende vacatureprobleem in het onderwijs

Het groeiende vacatureprobleem in het onderwijs

We lezen er de afgelopen tijd veel over in het nieuws: het onderwijs in Nederland staat voor een grote uitdaging. Het aantal openstaande vacatures is de afgelopen twee jaar met maar liefst 45% gestegen, wat resulteert in ruim 11.500 onvervulde posities. Tegelijkertijd is het aantal sollicitanten per vacature gehalveerd naar slechts twee kandidaten. Dit alarmerende nieuws werpt de vraag op: waarom lijkt werken in het onderwijs voor velen minder aantrekkelijk te zijn geworden?

Werken op school niet meer aantrekkelijk?

Kenners wijzen op een zorgwekkende trend. Veel mensen vinden het werken op een school niet meer zo aantrekkelijk als voorheen. Het bredere probleem van een tekort aan onderwijspersoneel heeft geleid tot een hogere werkdruk, wat op zijn beurt de aantrekkingskracht van een baan in het onderwijs heeft verminderd.
Het is waar dat onderwijspersoneel vorig jaar een welkome loonsverhoging van 10% heeft gekregen. Hoewel dit op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, benadrukken kenners terecht dat dit slechts een korte termijnoplossing is. Hogere lonen alleen zullen niet plotseling de hoge werkdruk wegnemen waarmee veel onderwijsprofessionals worden geconfronteerd.
Dus, wat is de oplossing? Hier komt Onderwijs Recruitment in beeld.

Wij kennen het onderwijs!

Onze toegewijde recruiters zijn geen vreemden in de onderwijswereld. Ze begrijpen de uitdagingen en kansen die deze sector biedt als geen ander, omdat zij zelf werkzaam zijn geweest in het onderwijs. Ze zijn niet alleen experts in het matchen van kandidaten met de juiste onderwijsinstellingen, maar ze zijn ook bedreven in het begrijpen en matchen van culturele aspecten, waardoor de perfecte professionele relatie kan ontstaan.

Talenten aantrekken én behouden

Bovendien bieden we coaching waar nodig. Onze recruiters hebben het hart op de juiste plaats en streven naar het creëren van een werkomgeving waarin onderwijsprofessionals kunnen groeien en gedijen zonder te bezwijken onder ondraaglijke werkdruk. We geloven in het aantrekken van talent en het behouden van dat talent voor de lange termijn.

De kracht van herintreders

Suzanne van Malsen benadrukt ook het potentieel van het terughalen van voormalige leraren naar het onderwijs, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Volgens de Algemene Onderwijsbond zijn er maar liefst 80.000 mensen met onderwijsbevoegdheid die momenteel niet in het onderwijs werken. Als zelfs een bescheiden 5% van hen zou terugkeren, zouden we praten over 4000 waardevolle nieuwe banen die een aanzienlijke impact kunnen hebben op het verminderen van het personeelstekort.

Wij denken met je mee!

Bij Onderwijs Recruitment zijn we vastbesloten om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het groeiende vacatureprobleem in het onderwijs. We begrijpen de uitdagingen en bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij de behoeften van zowel onderwijsprofessionals als onderwijsinstellingen. Samen kunnen we het onderwijs weer aantrekkelijk maken en zorgen voor een gezonde en duurzame toekomst voor het Nederlandse onderwijs.
Ben jij een onderwijsprofessional op zoek naar jouw ideale baan? Ben je een onderwijsinstelling op zoek naar de perfecte match? Of ben je geïnteresseerd in een Inspiratieavond met kennis en inzichten om tevreden in het onderwijs te blijven of gaan werken? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Onderwijs Recruitment jouw kan helpen!