Plan van aanpak – Terug in het onderwijs in

Plan van aanpak - Terug in het onderwijs in

Ooit werkzaam geweest in het onderwijs maar er een tijdje uit geweest? Wil je weer terug de onderwijswereld in? Je bent niet alleen! Steeds meer mensen maken de overstap terug het onderwijs in na een pauze in hun carrière of een uitstapje naar een andere sector. Maar hoe pak je dit het beste aan? We schreven een plan van aanpak – Terug in het onderwijs in.

Update je kennis en vaardigheden

Het onderwijs staat nooit stil, dat maakt het werk ook zo leuk! Dit zorgt er wel voor dat je wellicht wat kennis mist. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Dit kan door middel van bijscholing, cursussen of trainingen en andere vormen van professionele ontwikkeling. Onderzoek ook in hoeverre je nog op de hoogte bent van digitale ontwikkelingen en nieuwe leermethoden. Is het even geleden? Je hoeft echt niet meteen helemaal up-to-date te zijn, als je eenmaal werkzaam in het onderwijs bent zijn er doorgaans veel ontwikkelingsmogelijkheden.  Heb jij een gesprek? Laat dan vooral weten dat jij ervoor open staat op jezelf te ontwikkelen!

Netwerk

Je bent al eens werkzaam geweest in het onderwijs en dit is dan ook een perfecte ingang om weer terug te keren. Door contact te leggen met oude collega’s maak je gebruik van je netwerk. Hierdoor is de kans groot dat nieuwe vacatures sneller bij jou terechtkomen. Ook hoor je over onderwijsevenementen en -bijeenkomsten, waar je nieuwe mensen kan ontmoeten om te praten over ontwikkelingen binnen het onderwijs. Het is handig om op die manier kennis te maken met onderwijsprofessionals en het laat zien dat je interesse hebt en gemotiveerd bent om weer aan de slag te gaan!

Wees flexibel

Als je weer terug het onderwijs in wilt is het belangrijk om flexibel te zijn. Wanneer er niet meteen een fulltime positie beschikbaar is kan je misschien beter beginnen met verschillende tijdelijke opdrachten of parttime banen. Op deze manier doe je weer ervaring op, leer je het onderwijs vanaf verschillende kanten kennen en ervaar je wat je leuker vindt en meer aanspreekt.

Een geschikte baan

Bij Onderwijs Recruitment hebben we ruime ervaring met het begeleiden van zij-instromers. We gaan graag met jou in gesprek om te onderzoeken wat het beste bij jou past, waar jou krachten liggen en wat jou ambities zijn. Samen kijken we naar de ervaring die jij in het verleden hebt opgedaan en inventariseren we op welk gebied je moet investeren om jezelf te ontwikkelen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, we maken graag kennis met je!