Verwachte tekorten prognose 2024: de uitdaging aangaan

In de vorige blogpost hebben we de ramingen van de arbeidsmarkt voor leraren in het primair onderwijs besproken. Alleen dit plaatje is nog niet compleet. Want we hebben ook de werkende leraren die een deel van de benodigde leraren op zich neemt.

Als we de toekomst helder in beeld hebben, zien we dat er stormachtige tijden aanbreken. Het verwachte tekort aan leraren en directeuren in het primair onderwijs schetst een uitdagend beeld. Een beeld dat ons oproept om de koppen bij elkaar te steken.

De grafiek illustreert een dalende trend tot 2028, gevolgd door een scherpe toename van het tekort aan leraren en directeuren tot boven de 7500 fte in 2033. Het gevaar is, dat komende jaren tot 2028 een verslapping in aandacht op goede leraren aantrekken komt.

Het is tijd om de mouwen op te stropen. Deze informatie onderstreept het belang van vroegtijdig handelen en het belang van detachering in een krappe markt. Samen kunnen wij, als onderwijsinstellingen, samen direct kijken naar oplossingen in het onderwijs.

Enkele oplossingen die we vanuit Onderwijs Recruitment hanteren zijn:

  1. Hulp bij afstudeerders en coaching bij hun eerste baan
  2. Begeleiding en coaching van leraren
  3. Begeleiding en coaching van zij-instromers
  4. Iedereen op een school waar hij/zij zich thuis voelt

Krapte van onderwijs personeel bijna overal te vinden

2028 in kaart gebracht 

Dit is de start van de krapte van het onderwijs personeelsmarkt in 2028. Zoals eerder aangegeven is dit voor de start van de grote tekorten. Hierin is er geheel door Nederland tussen de 2% en de 6% aan krapte te voelen. Er zijn enkele hotspots met een krapte van rond de 8%.

Deze krapte zou volgens de prognose alleen maar gaan groeien. Dit benadrukt het belang van de juiste persoon bij de juiste cultuur. Het belang van Onderwijs Recruitment. Wil je hier eens over in gesprek of weten wat wij voor jou kunnen doen? Neem contact op. We maken graag kennis!