Persoonlijke ontwikkeling in het onderwijs

Bij Onderwijs Recruitment vinden wij persoonlijke ontwikkeling en groei niet alleen heel belangrijk, we geloven ook dat het bijdraagt aan verbeterde kwaliteit van het onderwijs en personeelsbehoud. Hier zetten wij ons dan ook actief voor in, niet alleen voor onze kandidaten, maar ook voor de scholen waar wij mee werken.

contact person image
Mariëlle de Winter
Advies en coach
Onderwijs Recruitment

Persoonlijke groei

Persoonlijk Ontwikkelplan

Voor kandidaten die net van school komen, zij-instromers of herintreders is het soms (weer) wennen aan het onderwijslandschap. Hiervoor hebben wij een persoonlijk ontwikkelplan opgezet. Dit is specifiek gericht om onderwijsprofessionals verder te helpen in hun carrière. Dit plan wordt samen met een vaste coach vanuit Onderwijs Recruitment ingevuld en hier wordt op regelmatige basis contact over gehouden. Loopt een kandidaat regelmatig tegen hetzelfde probleem aan? Lijkt er een patroon te zijn in iets wat niet lekker loopt? Of lijken er handige vaardigheden te missen? Dan gaan we daarmee aan de slag met praktische aanpassingen! Dit draagt niet alleen bij aan de zelfverzekerdheid van de kandidaat, maar ook aan de kwaliteit van het onderwijs op de school!

Inspiratieavonden

Maandelijks organiseert Onderwijs Recruitment een Inspiratieavond. Het thema van deze avonden verschilt, maar draait altijd om persoonlijke groei. Dit kan zijn op het gebied van gesprekstechnieken, systemisch denken of oudergesprekken. Het doel van deze avond is om íedereen in het onderwijs handvatten te bieden om hun werk nóg beter te doen. We gaan dus ook regelmatig aan de slag met praktijkvoorbeelden.

De avond is gratis voor mensen die bij Onderwijs Recruitment werken of samenwerken. Voor introducees wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Wil jij meer weten over de thema’s, het verloop van deze avond of deelnemen? Neem gerust contact met ons op!

Wat betekent dit voor de school?

Verbeterde kwaliteit van het onderwijs

Door het ondersteunen van onderwijsprofessionals bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei, helpt onderwijs recruitment indirect bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs op de scholen. Beter opgeleide en gemotiveerde docenten leveren een waardevolle bijdrage aan het leerproces van de studenten.

Praktische oplossingen voor uitdagingen

Het regelmatig contact en de praktische aanpassingen die voortvloeien uit het persoonlijk ontwikkelplan stellen onderwijsprofessionals in staat om specifieke uitdagingen aan te pakken. Door gerichte ondersteuning kunnen problemen in het onderwijsproces effectiever worden aangepakt, wat de efficiëntie en effectiviteit van het onderwijs ten goede komt.

Verhoogd personeelsbehoud

Door actief te investeren in de persoonlijke groei en ontwikkeling van onderwijsprofessionals, helpt Onderwijs Recruitment scholen om personeel aan te trekken én te behouden. Gemotiveerde docenten die zich gesteund voelen in hun professionele groei zijn meer geneigd om bij een school te blijven, wat de continuïteit en stabiliteit van het onderwijs ten goede komt.

Professionele ontwikkeling van het hele team

De inspiratieavonden bieden een platform voor het delen van kennis en ervaringen, evenals het aanleren van nieuwe vaardigheden en technieken. Door regelmatig deel te nemen aan deze avonden kunnen onderwijsprofessionals hun professionele vaardigheden verbeteren, wat resulteert in een meer competente en effectieve onderwijsgemeenschap op de school.

Wat ons onderscheidt

Samenwerken met Onderwijs Recruitment biedt een aantal unieke voordelen:

check

Altijd persoonlijk contact

Altijd contact met jouw consultant

Voor en door onderwijsprofessionals

Wij spreken de taal van het onderwijs
check

Coaching en advies op maat

Wij bieden een complete oplossing