Afgestudeerd en wil je aan de slag in het onderwijs?

Dan zit je hier goed! We helpen je graag met de eerste stappen van jouw carrière. Ook wanneer je in je afstudeerperiode zit kan je bij ons terecht.

Binnen het onderwijs zijn er heel veel mogelijkheden. Tijdens je opleiding heb je door stages al ervaring opgedaan en misschien weet je al welke kant je op wilt. Weet je dit nog niet? Geen zorgen, wij bieden je de coaching die je nodig hebt om te onderzoeken waar jij het beste op je plek bent.

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kans op een vaste aanstelling
 • Baangarantie
 • Matching op cultuur
contact person image
Marielle de Winter
Advies en coach
Onderwijs Recruitment

Wat doet Onderwijs Recruitment?

Het onderwijs biedt vele voordelen, maar het belangrijkste is dat jij jezelf thuis voelt in het onderwijs.

Waarom jezelf aanmelden bij Onderwijs Recruitment?

 • Je wilt onderzoeken welk type onderwijs en welke cultuur het beste matcht bij jouw persoonlijke overtuigingen.
 • Je bent geïnspireerd door die ene leraar van vroeger en hoopt met jouw lessen anderen te inspireren.
 • Jij kiest voor een baan in het onderwijs omdat je een baan ambieert met betekenis en daarmee een verschil wilt maken voor de maatschappij en de toekomst van jongeren.
 • Je zet graag jouw creativiteit in bij jouw lessen.
 • Het onderwijs biedt jou meer zekerheid op je baan.

Weten voor welk type onderwijs jij geschikt bent? Doe de test hier. Stuur ons gerust de uitkomst, dan kijken we samen wat voor jou de beste vervolgstap is.

Het proces tot jouw baan

Bij onderwijs Recruitment hebben we oog voor elkaar. We werken samen aan het beste resultaat: de beste werkplek voor jou zodat jouw carrière een vliegende start heeft! Toe aan die vliegende start? Schrijf je in, we maken graag kennis met je.

1/4

Stap 1

Kennismaking

Aan de hand van jouw specifieke interesses, vaardigheden en doelen kijken we samen naar welke type onderwijs en welke functie bij jouw past, zodat jouw persoonlijkheid het beste tot zijn recht komt.

2/4

Stap 2

Presentatie

We helpen je waar nodig met het samenstellen van een representatief CV. We vinden het belangrijk dat jouw CV jouw persoonlijkheid weerspiegeld en wat bij jou past. Met deze CV stellen we jou voor.

3/4

Stap 3

Op gesprek

Goed nieuws, de onderwijsinstelling maakt graag kennis met je! Natuurlijk bereiden we ons samen voor op dit gesprek zodat jij niet voor verassingen komt te staan en goed voorbereid voor de dag komt.

4/4

Stap 4

Gefeliciteerd!

Jij hebt de baan! Onderwijs Recruitment zorgt voor de juiste administratieve afhandeling. Ben je begonnen? Dan houden we nog regelmatig contact om te zien hoe het met je gaat en of je het naar je zin hebt.

Wat wij bieden

Advies en coaching​

Wij bieden waar nodig advies en coaching. Weet je niet precies welk type onderwijs bij jou past? Dan gaan we samen op zoek naar de juiste match en de beste plek voor jou!

De taal van het onderwijs

Onze consultants hebben ervaring in het onderwijs of zijn daar op andere wijze bij betrokken. Hierdoor weten wij wat er speelt en waar wij oplossingen kunnen bieden, zowel voor onze kandidaten als voor onze opdrachtgevers.

Persoonlijke begeleiding

Wij nemen de tijd relaties te leren kennen, om zo een duurzame match én samenwerking te verzorgen.

Goed werkgeverschap

Heb jij een leuke werkplek? Super! We houden dan graag contact om te zien hoe het met je gaat en hoe je werk bevalt. Ook nu bieden wij nog coaching en advies om ervoor te zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt.

Vragen of aanmelden?

Tammy Reurslag

Coach Onderwijs Recruitment

Stel vragen aan Tammy Reurslag of meld je nu aan

Contact

Zij gingen je voor

" Onderwijs Recruitment hield regelmatig contact om te evalueren en te ondersteunen, wat ik zeer waardeerde. ”

Joyce
Starten als zzp-er

" Starten als zzp-er, zo goed mogelijk voorbereid en dan in aanraking komen met onderwijs recruitment. Het leek en lijkt nog steeds een warm bad. ”

Maaike
Het contact met Onderwijs Recruitment betekent veel voor mij!

" Het contact met Onderwijs Recruitment betekent veel voor mij! ”

Esmee
Dewi: Naast je studie aan het werk in het onderwijs

" Naast je studie al aan het werk in het onderwijs! ”

Dewi
Duidelijkheid voor alle partijen

" Samenwerking met Onderwijs Recruitment zorgt voor duidelijkheid voor alle partijen! ”

Lucia
Na pensionering terug het onderwijs in

" Na mijn pensionering terug het onderwijs in! ”

Jan
De deur staat altijd open!

" De deur staat altijd open! ”

Maartje
Regelmatig contact

" We hebben nog regelmatig contact, ook na plaatsing! ”

Marjolijn

" Tammy keek naar mij als persoon, niet als een nummertje ”

Rianne

FAQ

Antwoord op je belangrijkste vragen

Biedt Onderwijs Recruitment begeleiding en ondersteuning voor net afgestudeerde onderwijspersoneel?

Ja, bij Onderwijs Recruitment bieden we begeleiding en ondersteuning aan net afgestudeerd onderwijspersoneel. We begrijpen dat de overgang van studeren naar het werken in het onderwijs uitdagend kan zijn, en we staan klaar om onze medewerkers te ondersteunen tijdens deze periode. We bieden mentorprogramma’s, professionele ontwikkelingsmogelijkheden en regelmatige evaluaties om ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers succesvol kunnen groeien in hun onderwijsloopbaan.

Wat zijn enkele belangrijke criteria waar afgestudeerd onderwijspersoneel op moet letten bij het zoeken naar banen in het onderwijs?

Enkele belangrijke criteria waar jij als afgestudeerd onderwijspersoneel op moet letten bij het zoeken naar banen in het onderwijs zijn onder andere:

 1. Onderwijsniveau en specialisatie: Zorg ervoor dat de vacature overeenkomt met jouw onderwijsniveau en specialisatie. Zoek naar banen die aansluiten bij je opleidingsachtergrond en expertisegebied.
 2. Schooltype en -cultuur: Overweeg het type school waar je zou willen werken, zoals basis- of middelbare school, openbaar of particulier. Denk ook aan de schoolcultuur en waarden om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met jouw visie op onderwijs.
 3. Locatie: Bepaal welke locatie het beste bij je past, of dat nu dicht bij huis is of juist een nieuwe stad of regio waar je graag wilt werken.
 4. Carrièremogelijkheden en professionele ontwikkeling: Informeer naar de mogelijkheden voor groei en professionele ontwikkeling binnen de organisatie. Kijk of er kansen zijn voor bijscholing, trainingen en het bevorderen van je carrière.

Welke soorten functies zijn beschikbaar voor net afgestudeerde sollicitanten bij Onderwijs Recruitment?

Bij Onderwijs Recruitment hebben we verschillende functies beschikbaar voor net afgestudeerde sollicitanten. Enkele van de mogelijke functies zijn: leraar in het basisonderwijs, leraar in het voortgezet onderwijs, leraar in het beroepsonderwijs, docent in het hoger onderwijs en onderwijsondersteunend personeel. We moedigen sollicitanten aan om te solliciteren naar de functie die het beste aansluit bij hun opleiding, interesses en vaardigheden.

Welke stappen kan ik als net afgestudeerd onderwijspersoneel nemen om te solliciteren?

Onderwijs Recruitment ondersteunt jou als afgestudeerd onderwijspersoneel met de volgende stappen om zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken in het onderwijs:

 1. Onderzoek de school: Verzamel zoveel mogelijk informatie over de school waar je solliciteert. Bekijk de website, sociale media-accounts en eventuele nieuwsartikelen om een goed beeld te krijgen van de missie, visie en waarden van de school.
 2. Ken het curriculum: Bestudeer het curriculum van de school en zorg ervoor dat je bekend bent met de lesmethoden en -materialen die worden gebruikt. Dit toont aan dat je geïnteresseerd en goed voorbereid bent.
 3. Denk na over je onderwijsfilosofie: Reflecteer op je persoonlijke onderwijsfilosofie en bedenk concrete voorbeelden die je kunt delen tijdens het sollicitatiegesprek. Bespreek hoe je deze filosofie in de praktijk brengt en hoe je studenten motiveert en betrekt.
 4. Bereid voorbeeldlessen voor: In sommige gevallen kan het gevraagd worden om een voorbeeldles voor te bereiden en te geven tijdens het sollicitatieproces. Kies een onderwerp waarin je uitblinkt en ontwikkel een lesplan dat laat zien hoe je je lesgeven benadert.

Wat ons onderscheidt

Samenwerken met Onderwijs Recruitment biedt een aantal unieke voordelen:

check

Altijd persoonlijke begeleiding

Van begin tot eind geholpen

Voor en door onderwijsprofessionals

Ervaring in het onderwijs zorgt voor betere hulp
check

Coaching en advies op maat

Maak de juiste keuzes voor jouw carrière