Zij-instromers – waarom maken zij de overstap?

Zij-instromers – waarom maken zij de overstap?

Er zijn steeds meer zij-instromers in het onderwijs. Zij-instromers zijn mensen die een carrière switch maken, van een sector stappen zij over naar het onderwijs. Waarom kiezen zij ervoor om deze stap te maken? Er zijn een aantal belangrijke factoren waarom het onderwijs zo aantrekkelijk is. Zij-instromers – waarom maken zij de overstap?

Je levert een waardevolle bijdrage

Één van de meest gehoorde beweegredenen: je levert een betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij. Als leerkracht kun je een directe impact hebben om het leven en de ontwikkeling van kinderen. Je draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en je begeleidt ze in hun persoonlijke groei.

Uitdaging en afwisseling

Onderwijs staat nooit stil. Wanneer je voor de klas staat is geen dag hetzelfde. Als je op zoek bent naar uitdaging en afwisseling is het onderwijs een logische keus. Er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei, waardoor je nooit het gevoel zal hebben stil te staan. Lesgeven vraagt om creativiteit, flexibiliteit en inlevingsvermogen. Het onderwijs daagt leerkrachten uit om het beste uit zichzelf te halen.

Passie voor het vak

Veel zij-instromers hebben een ware passie voor het vak. De meeste hebben al eerder ervaring opgedaan in het onderwijs als vrijwilliger of gastdocent in het onderwijs en willen deze ervaring verder uitbouwen. Zij herinneren zich allemaal nog die ene leerkracht van vroeger. De leerkracht met de mooiste verhalen of de oprechte interesse. Het geeft hen voldoening om leerlingen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Toekomstperspectief

Het onderwijs biedt een stabiele en toekomstbestendige carrière. Het is een sector waarin altijd behoefte is aan gekwalificeerde leerkrachten en waarin je de kans hebt om door te groeien. Vergeleken met andere sectoren is de baanzekerheid hoog en het biedt de mogelijkheid op een duurzame en zinvolle loopbaan.

Durf jij de stap te maken?

De overstap vanuit een andere sector naar het onderwijs kan spannend zijn. We kunnen ons goed voorstellen dat de passie voor het onderwijs en de motivatie om iets bij te dragen aan de ontwikkeling van leerlingen er is, maar dat je niet weet waar je moet beginnen om daadwerkelijk over te stappen. Ben jij nou een zij-instromer en wil jij aan de slag in het onderwijs? Het team van Onderwijs Recruitment helpt je graag bij het vinden van de perfecte baan. Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je!